Mestari Kongin keskustelut — kungfutselaisuuden ydinolemus

Kallio, Jyrki
Nimeke: Mestari Kongin keskustelut — kungfutselaisuuden ydinolemus
Tekijät: Kallio, Jyrki (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789524953375
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2015
Julkaisuvuosi: 2014
Kieli: suomi
Sivumäärä: 320
Tuoteryhmät: Filosofia ja uskonto
Yhteiskunta
Palkitut teokset ja palkintoehdokkuudet
Kirjastoluokka: 11.9 Itämainen filosofia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kungfutselaisuus, itämainen filosofia, suuntaukset, uskonnonfilosofia, uskontohistoria, henkilöhistoria, uskonnolliset johtajat
E-kirja, 2014
EPUB
25,00 €

Mestari Kongin opetusten pohjalle rakentunut kungfutselaisuus on jo yli kahden vuosituhannen ajan muodostanut itäaasialaisten yhteiskuntien henkisen selkärangan. Kungfutselaisuuden ydin on vastavuoroisuudessa. Opeissa korostuvat kunniallisuus, oikeamielisyys, uskollisuus ja huomaavaisuus.

Mestari Kongin keskustelut sisältää suomennoksen Mestarin ja hänen opetuslastensa vuoropuhelujen kokoelmasta Keskustelut. Niiden myötä tutustutaan hänen opetuksiinsa, elämänkatsomukseensa sekä näkemyksiinsä ihanteellisesta yhteiskunnasta ja yksilöstä. Mukana on myös vasta löydettyjä, varhaisia tekstejä. Lisäksi teoksessa esitellään oppisuunnan myöhempien kehittäjien ajatuksia ja nyky-Kiinan vilkasta keskustelua kungfutselaisuuden olemuksesta. Kungfutselaisuus on edelleen erottamaton osa itäaasialaista maailmankatsomusta. "Mestari Kong on kiinalaisille kuin Väinämöinen meille suomalaisille: myyttinen sankari, tietäjä ja kansakunnan henkinen kantaisä. Mestari Kong katsoi itse vaatimattomasti vain välittäneensä vanhojen aikojen oppeja edelleen (?)"


Katso myös näitä tuotteita