Maakaasu — Kohti kestävämpää energiataloutta

Smil, Vaclav
Nimeke: Maakaasu — Kohti kestävämpää energiataloutta
Alkuteos: Natural Gas
Tekijät: Smil, Vaclav (Kirjoittaja)
Ranta, Pertti (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523450202
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Alkuteos: Natural Gas
Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 328
Tuoteryhmät: Yhteiskunta
Tekniikka ja It
Ympäristö ja luonto
Kirjastoluokka: 60.8 Energia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: energialähteet, maakaasu, tuotanto, käyttö, ympäristöhyödyt, ympäristöhaitat, fossiiliset polttoaineet, nesteytetty maakaasu, liuskekaasu, energiavarat, energiantuotanto, globaali hallinta
E-kirja, 2019
EPUB
23,00 €

Maakaasu on vähiten saastuttava fossiilinen polttoaine. Viime vuosina sen kulutus on lisääntynyt, usein kivihiilen kustannuksella, mikä on edistänyt maailman perusenergiantuotannon hiilettömyyttä. Maakaasun vaikutus tässä muutoksessa on toistaiseksi ollut suurempi kuin uusiutuvien energianlähteiden.

Teos on perusteellinen katsaus maakaasuun 2000-luvun talouksien energianlähteenä. Siinä käsitellään sen ominaisuuksia, alkuperää, tuotantoa ja kuljetusta sekä kauppaa maailmanlaajuisilla markkinoilla. Lisäksi käydään läpi maakaasun monet käyttötarkoitukset lämmityksestä kemianteollisuuteen. Tärkeä osa on maakaasun vaikutuksilla ympäristöön sekä roolilla energia-alan murroksessa.

Monitieteinen teos on valaisevaa luettavaa kaikille, jotka ovat kiinnostuneita globaaleista energiaratkaisuista sekä niihin kietoutuvista kaupallisista, poliittisista ja ympäristökysymyksistä. Se soveltuu myös oppikirjaksi korkeakouluihin.


Katso myös näitä tuotteita