Luova prosessi tieteessä

Hakala, Juha T.
Nimeke: Luova prosessi tieteessä
Tekijät: Hakala, Juha T. (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524952781
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2. painos, 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 333
Tuoteryhmät: Tiede ja tutkimusmenetelmät
Kirjastoluokka: 14.13 Ajattelun, älykkyyden, luovuuden ja lahjakkuuden psykologia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: luovuus, tiede, lahjakkuus, älykkyys, nerous, tieteellinen ajattelu, tiedemiehet, luova toiminta, tieteenhistoria
E-kirja, 2012
PDF
23,00 €

Mielenkiintoisesti ja mukaansatempaavasti kirjoitettu teos selvittää tieteellisen luovuuden olemusta: mitä on luovuus, ja mitä on luovuus tieteessä? Miten luovuus on eri aloilla ilmennyt eri aikoina? Kirjassa valotetaan lahjakkuuden tutkimusta ja nerouden myyttiä, psykologista luovuuden tutkimusta ja sen keskeisintä antia eri näkökulmista sekä erityisesti luovaa prosessia tutkijan kokemana.

Kirjoittajalla on ollut käytössään ainutlaatuinen aineisto, kirjeitä noin 40:ltä tieteen Nobel-palkitulta. Aiheeseen edetään älykkyyden tutkimuksen historian ja eugeniikan kautta ja tarkastellaan luovia neroja Einsteinista hindumatemaatikko Ramanujaniin. Teoksessa pohditaan myös Nobel-palkitsemista sekä käytössä olevia tieteellisen kyvykkyyden arviointimenetelmiä. Kirjoittajan aiemmat teokset (mm. Opinnäyte luovasti, 1998, ja Graduopas, 1999) ovat saavuttaneet suuren suosion Suomessa, ja niitä on myös käännetty englanniksi ja ruotsiksi. Hänet tunnetaan Kokkolan graduguruna, joka Jyväskylän yliopiston alaisuuteen kuuluvalla graduklinikallaan leipoo maistereita toivottominakin pidetyistä tapauksista.


Katso myös näitä tuotteita