Lukukirja Suomen naisille

Husu, Liisa; Katainen, Elina; Peltonen, Eeva; Purra, Pia; Raevaara, Eeva; Tiukka, Liisa
Nimeke: Lukukirja Suomen naisille
Tekijät: Husu, Liisa (Toimittaja)
Katainen, Elina (Toimittaja)
Peltonen, Eeva (Toimittaja)
Purra, Pia (Toimittaja)
Raevaara, Eeva (Toimittaja)
Tiukka, Liisa (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789516626423
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 7-14 arkipäivää
Hinta: 28,00 € (25,45 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2010
Kieli: suomi
Sivumäärä: 396
Tuoteryhmät: Historia
Sukupuolentutkimus
Kielet ja kirjallisuus
Kirjastoluokka: K30.1 Sosiologia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: naisen asema, historia, naishistoria, naisliikkeet, naisasialiikkeet, naiset, oikeudet, tasa-arvo, naisjärjestöt, feminismi, poliittinen osallistuminen, koulutus, kasvatus, tytöt, luovuus, työ, työelämä, sukupuolimoraali, äitiys, naiseus, mieheys, sukupuoliroolit
Jo yli sadan vuoden ajan suomalaiset naiset ovat kirjoituksissaan pohdiskelleet elämänsä eri puolia naisnäkökulmasta. Tähän lukukirjaan on ensimmäistä kertaa koottu kattavasti tätä keskustelua 1860-luvun lopulta 1980-luvun alkuun. Kirjoitusten joukossa on niin asia-artikkeleita ja poliittisia puheenvuoroja kuin pakinoita ja runojakin, tunnettuja tekstejä ja löytöjä arkistojen kätköistä. Myös kirjoittajajoukko on moninainen: teos sisltää mm. Minna Canthin, Alexandra Gripenbergin, Lucina Hagmanin, Miina Sillanpään, Aino Kallaksen, Tyyne Leivo-Larssonin, Martta Salmela-Järvisen, Marja-Leena Mikkolan ja Auli Hakulisen tekstejä. Kirjoitukset hämmästyttävät ajankohtaisuudellaan. Aiheina ovat esimerkiksi naisliike, naisten työssäkäynti sekä mieheys ja naiseus. Kirjoituksissa pohditaan myös naisasian periaatteellisia kysymyksiä sekä naisten suhdetta taiteeseen, tieteeseen, politiikkaan ja ruumiillisuuteen.

Jokaiseen aihepiiriin johdattaa teoksen toimittajien laatima katsaus aiheesta käytyyn keskusteluun ja sen historialliseen kontekstiin. Lukukirja Suomen naisille hahmottaa tuoreella tavalla suomalaista naishistoriaa ja -keskustelua. Se soveltuu naiskysymyksistä ja yleensä kulttuuri- ja sosiaalihistoriasta kiinnostuneille sekä oppimateriaaliksi lukioista yliopistoihin ja aikuiskoulutukseen.


Katso myös näitä tuotteita