Lapsuus ja arki antiikissa ja keskiajalla

Katajala-Peltomaa, Sari; Vuolanto, Ville
Nimeke: Lapsuus ja arki antiikissa ja keskiajalla
Tekijät: Katajala-Peltomaa, Sari (Kirjoittaja)
Vuolanto, Ville (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524952989
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 1. painos, 2013
Julkaisuvuosi: 2013
Kieli: suomi
Sivumäärä: 301
Tuoteryhmät: Historia
Kirjastoluokka: 91.17 Vanha aika, antiikin historia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: antiikki, arki, elinolot, historia, kasvatus, keskiaika, koulutus, kulttuurihistoria, lapsen asema, lapset (ikäryhmät), lapsuus, leikkiminen, perheet, perhesuhteet, sosiaalihistoria, uskonto (uskominen)
E-kirja, 2013
PDF
25,00 €

Teos lähestyy lasten kokemuksia antiikissa ja keskiajalla tarinoiden ja konkreettisten esimerkkien kautta. Mistä arki koostui, miten tytöt ja pojat käyttivät aikansa, ja millaisia iloja ja suruja elämään kuului?

Usein ajatellaan, että lasten elämä antiikissa ja keskiajalla oli kurjaa ja heitä kohdeltiin julmasti. Vastakohdaksi esitetään valoisa ja sivistynyt nykyaika, joka korostaa lapsen oikeuksia. Lapsuus ja arki antiikissa ja keskiajalla osoittaa tuon käsityksen yksipuolisuuden. Lasten elämää luonnehti suhde vanhempiin ja muihin perheenjäseniin, leikki ja oppiminen niin koulussa kuin jokapäiväisissäkin askareissa - kuten nykyäänkin. Toisaalta lasten tekemä työ ja uskonto arjen rytmittäjänä tekevät vanhan maailman lapsuudesta meille vieraan.

Teos tuo esille lasten omia näkökulmia ja kokemuksia sekä vertailee elämää Rooman valtakunnassa ja sydänkeskiajalla. Elämänmakuisten esimerkkiensä ansiosta kirja on kiinnostavaa luettavaa. Se on ensimmäinen laaja suomeksi tehty tutkimus aiheesta, ja sen näkökulmat ovat kansainvälisestikin uraa uurtavia.


Katso myös näitä tuotteita