Lapset iltapäivätoiminnassa — koululaisten valvottu vapaa-aika

Strandell, Harriet
Nimeke: Lapset iltapäivätoiminnassa — koululaisten valvottu vapaa-aika
Tekijät: Strandell, Harriet (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524952354
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)


Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 1. painos, 2012
Kieli: suomi
Sivumäärä: 320
Tuoteryhmät: Kasvatus ja psykologia
Kirjastoluokka: 30.1 Sosiologia
Kansalliskirjaston asiasanat: iltapäivätoiminta, kerhotoiminta, koululaiset, lapset, peruskoulu, vapaa-aika, valvonta, lapsuus, hallinta, elinympäristö, sosiaalinen ympäristö, fyysinen ympäristö, muutos, lapsipolitiikka, etnografia, haastattelututkimus, kyselytutkimus
Ladattava digitaalinen julkaisu, 2012
PDF
25,00 €

Koululaisten iltapäivätoiminta valottaa suomalaisen lapsuuden hallinnassa tapahtuneita syviä muutoksia, joiden yhtenä näyttämönä koululaisten iltapäiväuudistus on toiminut. Teos tarjoaa kattavan näkökulman koululaisten iltapäivätoimintaan sekä selvittää lasten ja ohjaajien arkista kanssakäymistä iltapäiväkerhoissa. Erityisesti keskitytään rajoittamisen ja mahdollistamisen, vapauden ja vastuun sekä sopimisen ja luottamuksen teemoihin. Missä kulkevat vapauden ja vastuun rajat, ja mikä on ohjaajan rooli suhteessa lasten omatoimisuuteen?

Koululaisten iltapäivätoiminta perustuu runsaaseen ja monipuoliseen tutkimusaineistoon. Se on tärkeää luettavaa lasten vanhemmille, lasten parissa työskenteleville ammattilaisille, päättäjille ja koululaisten iltapäivätoiminnan kehittäjille.

VTT Harriet Strandell on lapsuuden sosiologiaan erikoistunut sosiologi Helsingin yliopistossa. Hän on tutkinut etenkin lapsuuden tilallisuutta sekä lasten toimintaa, liikkuvuutta ja osallistumista. Hänen aiempiin teoksiinsa kuuluu mm. Päiväkoti lasten kohtaamispaikkana (Gaudeamus 1995).


Katso myös näitä tuotteita