Laivan kelluvuus ja vakavuus

Matusiak, Jerzy
Nimeke: Laivan kelluvuus ja vakavuus
Tekijät: Matusiak, Jerzy (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789516722934
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 7-14 arkipäivää
Hinta: 21,00 € (19,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Otatieto
Sarja: TKY 557
Painos: 2013
Kieli: suomi
Sivumäärä: 192
Tuoteryhmät: Otatieto
Kirjastoluokka: K62.542 Laivat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: laivat, hydrodynamiikka, hydrostatiikka
Kirja on tarkoitettu laivan kelluvuuden ja vakavuuden oppikirjaksi. Se soveltuu myös laivasuunnittelijan tai laivankäyttäjän apuvälineeksi. Luvut, joissa käsitellään aluksen dynaamista kallistumista, nopeuden vaikutusta vakavuuteen ja viimeisiä vakavuutta koskevia sääntöjä ja ohjeita, saattavat sisältää asioita, jotka ovat uusia ja mielenkiintoisia varttuneellekin laivanrakentajalle ja laivankäyttäjälle.

Kirjassa käsitellään laivan kelluvuuden ja vakavuuden fysikaalista taustaa ja matemaattisia malleja. Nämä mallit perustuvat yleensä statiikkaan ja hydrostatiikkaan. Kuitenkin laiva menettää vakavuutensa yleensä silloin, kun ympäritöolosuhteet ovat hyvin vaikeat, minkä seurauksena laivan liikkeet ovat rajuja. Tämän takia kirjassa käsitellään myös laivan dynaamista käyttäytymistä ja sen vaikutusta vakavuuteen. Tämä tarkastelu rajoittuu vakavuuden kannalta tärkeimpään liikekomponenttiin eli keinuntaan.

Kirjassa on myös joitakin aineiston omaksumista helpottavia laskentaesimerkkejä. Statiikan, dynamiikan ja laiva-alan peruskäsitteiden tuntemus edesauttavat aineiston omaksumista. Kirjassa esitetään myös vakavuutta koskevat merenkulun viranomaisten ja kansainvälisten järjestöjen ohjeiden ja määräysten tekniset perusteet.

Autolautta Estonian onnettomuus on vaikuttanut osaltaan tämän kirjan sisältöön. Se on syynä siihen, että kirjassa käsitellään suhteellisen yksityiskohtaisesti ro-ro-aluksen kannella olevan veden vaikutusta laivan vakavuuteen ja kaatumiseen.


Katso myös näitä tuotteita