Kuoleman kulttuurit Suomessa

Haikola, Outi; Kivistö, Sari; Mäkinen, Virpi
Nimeke: Kuoleman kulttuurit Suomessa
Tekijät: Haikola, Outi (Toimittaja)
Kivistö, Sari (Toimittaja)
Mäkinen, Virpi (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789524953214
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 34,00 € 5,00 € (4,55 € alv 0 %)


Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2014
Julkaisuvuosi: 2014
Kieli: suomi
Sivumäärä: 270
Tuoteryhmät: Yhteiskunta
Kulttuuri ja taide
Kesäale 29.5.-2.8.
Kirjastoluokka: 10 YLEISTEOKSET
Kansalliskirjaston asiasanat: kuolema, kuolevaisuus, kuolemakäsitykset, kuolemattomuus, itsemurha, eutanasia, saattohoito, tanatologia
E-kirja, 2014
PDF
23,00 €

Kuoleman kulttuurit Suomessa valaisee monipuolisesti sitä, miten kuolemaan suhtaudutaan yhteiskunnassamme, miten suhtautuminen on muuttunut yhteiskuntarakenteen kehittyessä sekä millaiseksi käsitämme hyvän kuoleman ja kuoleman riitit.

Kuolema ei ole vain fyysinen tapahtuma, vaan kulttuurinen, sosiaalinen, uskonnollinen ja filosofinen ilmiö. Lääketieteellinen kuoleman luonnehdinta on epätarkkaa, ja kuoleman syiden analyysit ovat vaihdelleet eri aikakausina. Suhtautumisemme kuolemaan on vahvasti sidoksissa siihen, miten ymmärrämme elämän ja sen tarkoituksen. Myös käsitykset kuolemattomuudesta vaihtelevat eri uskontojen ja ihmisten välillä.

Kuoleman kulttuurit Suomessa pohtii suomalaisen kuoleman erityispiirteitä, kuoleman kokemusta, kuolevan kohtaamista sekä kysymyksiä itsemurhasta ja kuoleman jouduttamisesta. Esille tulevat myös koulusurmat, sodan uhrien tunnistaminen ja urheilusankarin kuolemalle annetut merkitykset.

Teoksen kirjoittajat edustavat laajasti eri tieteenaloja lääketieteestä ja mediatutkimuksesta teologiaan ja uskontotieteeseen.


Katso myös näitä tuotteita