Konsulttidemokratia — miten valtiosta tehdään tyhmä ja tehoton

Kuusela, Hanna; Ylönen, Matti
Nimeke: Konsulttidemokratia — miten valtiosta tehdään tyhmä ja tehoton
Tekijät: Kuusela, Hanna (Kirjoittaja)
Ylönen, Matti (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524952903
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 31,00 € (28,18 € alv 0 %)


Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 1. painos, 2013
Kieli: suomi
Sivumäärä: 183
Tuoteryhmät: Yhteiskunta
Politiikka
Kirjastoluokka: 32.1 Poliittiset järjestelmät
Kansalliskirjaston asiasanat: demokratia, julkinen valta, julkinen hallinto, päätösvalta, ulkoistaminen, konsultit, konsulttitoimistot, vallankäyttö, läpinäkyvyys, uhkakuvat, yhteiskunnallinen muutos, yhteiskuntakritiikki
E-kirja, 2013
PDF
22,00 €

Suomen on vallannut konsulttidemokratia. Julkinen valta ulkoistaa yhä useampia tehtäviään ja tyhjenee samalla itse ajattelusta. Tuloksena on läpinäkyvyyden alasajo, tehoton hallinto ja virkamiesten hiljaisen tiedon rapautuminen. Kun valtaa siirtyy vastuusta riisutuille konsulteille ja liikesalaisuuksien suojaamille yrityksille, demokratia on uhattuna.

Peli ei kuitenkaan ole menetetty. Konsulttidemokratian tilalle tarvitaan rohkea valtio, joka uskaltaa tarttua Suomen kohtaamiin tulevaisuuden haasteisiin. Tämä teos on paitsi analyysi tilanteesta myös toimintasuunnitelma tulevaan.

Konsulttidemokratia on ensimmäinen kattava tutkimus ulkopuolisten asiantuntijoiden ja yritysten voittokulusta suomalaisessa hallinnossa. Se luotaa suomalaisen julkishallinnon kehitystä mittavan aineiston avulla. Konsulttidemokratia on välttämätön teos kaikille, jotka haluavat tietää, mitä Suomelle ja suomalaiselle demokratialle kuuluu.


Katso myös näitä tuotteita