Kirja tienhaarassa — vuonna 2020

Ekholm, Kai; Repo, Yrjö
Nimeke: Kirja tienhaarassa — vuonna 2020
Tekijät: Ekholm, Kai (Toimittaja)
Repo, Yrjö (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789524951586
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 33,00 € (30,00 € alv 0 %)


Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2010
Julkaisuvuosi: 2010
Kieli: suomi
Sivumäärä: 205
Tuoteryhmät: Kielet ja kirjallisuus
Viestintä ja media
Kirjastoluokka: K00 KIRJA-ALA
Kouluaste: Ammatillinen- ja aikuiskoulutus
Kansalliskirjaston asiasanat: kustannusala, kirja-ala, kehitys, trendit, skenaariot, strategiat, kustantajat, kustannustoiminta, julkaisutoiminta, kirjat, lukeminen, kirjallisuus, kansallinen identiteetti, kirjatuotanto, myynti, jakelu, verkkokauppa, sähköinen julkaisutoiminta, e-kirjat, digitaaliset tallenteet, digitaalitekniikka, kirjakaupat, kirjastot, kirjastoaineistot, hankinta, tekijänoikeus, historia
Ladattava digitaalinen julkaisu, 2010
EPUB
21,00 €

Kirjan kuolemaa alettiin julistaa jo 1900-luvulla. 2000-luvun alussa perinteisen kirjan varmana tappajana pidetään e-kirjaa. E-kirja leviää kuitenkin nopeammin mediassa kuin tosimaailmassa, sillä lukulaitteet ja saatavilla olevat sähköiset kirjat yleistyvät odotettua hitaammin. Synkimmät silti povaavat kirjan hautajaisia. Kirjojen ja sanomalehtien ipodisoituminen on alkanut - ehkä peruuttamattomasti. Väistyykö painettu kirja äänilevyjen lailla keräilijöiden harrastukseksi? Tuskin, sillä kirjat luetaan edelleen mieluiten painettuina. Harva haluaa paneutua 400-sivuiseen lintukirjaan näytöllä saati antaa sellaisen esimerkiksi 50-vuotislahjaksi.

Kirja-alalla silti tapahtuu: Kirjapainot kaatuvat ja kustantamot tehostavat ja karsivat toimintaansa, mutta silti syntyy uusia yrittäjiä. Lukemistavat muuttuvat, kun nuoret Google-sukupolvet luovat omat lukutapansa. Vaikka tänään tarjolla on kirjahistorian tasokkaimpia teoksia, kaikkien mielessä on vain yksi kysymys: onko perinteinen kirja vailla tulevaisuutta?

Kirja tienhaarassa on avoin ja suorapuheinen ajankuva, joka puhuu estottomasti kirjallisuuden ja lukemisen tulevaisuudesta. Siitä jokaisen on helppo tunnistaa oma roolinsa - olipa hän kirjan kirjoittaja, kustantaja, kauppias tai lukija.


Katso myös näitä tuotteita