Kiinan kansantasavallan historia

Paltemaa, Lauri; Vuori, Juha A.
Nimeke: Kiinan kansantasavallan historia
Tekijät: Paltemaa, Lauri (Kirjoittaja)
Vuori, Juha A. (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524952583
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 41,00 € (37,27 € alv 0 %)


Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 1. painos, 2012
Kieli: suomi
Sivumäärä: 504
Tuoteryhmät: Historia
Yhteiskunta
Politiikka
Muuttuva työ ja talous
Demokratian tulevaisuus
Kirjastoluokka: 98.183 Kiina
Kansalliskirjaston asiasanat: 1949-2009, poliittinen historia, yhteiskuntakuvaus, yhteiskuntakehitys, kansainväliset suhteet, ulkopolitiikka, sisäpolitiikka, taloudellinen kehitys, Kiina
Ladattava digitaalinen julkaisu, 2012
PDF
25,00 €

Kiina on valtavien mittasuhteiden maa. Sen väkirikkaus, maantieteellinen laajuus, luonnonvarojen määrä ja uljas historia ovat taanneet edellytykset supervallan luomiselle. Kuitenkin Kiina on noussut uudelleen tähän asemaan ja maailman toiseksi suurimmaksi kansantaloudeksi vasta viime vuosina. Miksi vuonna 1949 Mao Zedongin johdolla luotu Kiinan kansantasavalta ei kyennyt nousemaan johtavaksi kommunistiseksi valtioksi vaan tarjosi kansalaisilleen nälänhätää ja vainoja? Entä millaiset poliittiset ja yhteiskunnalliset kehityskulut ovat uuden voimistumisen taustalla?

Kiinan kansantasavallan historia on ensimmäinen kattava suomenkielinen esitys Kiinan kuudesta ensimmäisestä kansantasavallan vuosikymmenestä (1949-2009). Siinä tarkastellaan Kiinan vaiherikasta politiikkaa ja yleisempiä yhteiskunnallisia kehityskulkuja uusimman kansainvälisen tutkimustiedon ja ensikäden lähteiden perusteella. Teos soveltuu erinomaisesti sekä yliopistojen kurssikirjaksi että yleislukemistoksi kaikille Kiinan nykyhistoriasta kiinnostuneille.


Katso myös näitä tuotteita