Kielentutkimuksen modernit klassikot — kognitiivinen ja funktionaalinen kielitiede

Haddington, Pentti; Sivonen, Jari
Nimeke: Kielentutkimuksen modernit klassikot — kognitiivinen ja funktionaalinen kielitiede
Tekijät: Haddington, Pentti (Toimittaja)
Sivonen, Jari (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789524951357
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 31,00 € (28,18 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2010
Julkaisuvuosi: 2010
Kieli: suomi
Sivumäärä: 223
Tuoteryhmät: Kielet ja kirjallisuus
Tiede ja tutkimusmenetelmät
Kirjastoluokka: K87 KIELITIEDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kielitiede, kielentutkimus, teoriat, kognitiivinen kielitiede, kognitiivinen kielioppi, funktionaalinen kielitiede, konstruktiokielioppi, kielitypologia, kielen universaalit, kielitieteilijät
E-kirja, 2010
PDF
22,00 €

Mitä kielitieteessä on tapahtunut Noam Chomskyn, Ferdinand de Saussuren, Edward Sapirin ja Leonard Bloomfieldin jälkeen? Onko nykylingvisteistä klassikoiksi?

Kielentutkimuksen modernit klassikot kuvaa sitä, mikä kielitieteessä on tärkeää juuri nyt, vuosituhannen vaihduttua. Se esittelee viime vuosina huomattavaan asemaan nousseiden kielentutkijoiden näkemyksiä ja tutkimustuloksia. Samalla teos käsittelee Suomessakin laajasti harjoitettua kognitiivis-funktionaalis-typologista kielitieteen aluetta, jossa keskitytään tutkimaan kielen käyttöä. Kielen rakennetta ei ymmärretä omaksi autonomiseksi alueekseen kuten de Saussuren ja Chomskyn teorioissa, vaan sen ajatellaan olevan tiiviissä yhteydessä merkitykseen ja maailmaan. Teoksessa pohditaan monipuolisesti muun muassa sitä, mitä kieli on, mistä kieli tulee, mitä kielellä tehdään ja mikä on kielen rakenteen suhde merkitykseen.


Katso myös näitä tuotteita