Kielemme kohtalo

Heikkinen, Vesa; Mantila, Harri
Nimeke: Kielemme kohtalo
Tekijät: Heikkinen, Vesa (Kirjoittaja)
Mantila, Harri (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524951883
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2. painos, 2013
Julkaisuvuosi: 2011
Kieli: suomi
Sivumäärä: 235
Tuoteryhmät: Yhteiskunta
Kielet ja kirjallisuus
Kirjastoluokka: 88.2 Suomen kieli
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: suomen kieli, oikeakielisyys, kielenhuolto, kielellinen identiteetti, kielitaito, monikulttuurisuus, kansainvälisyys, ylikansallinen kulttuuri, kielenkäyttö, anglismit, koodinvaihto, murteet, kielipolitiikka
E-kirja, 2016
PDF
23,00 €

Kieli kuuluu kaikille ja näkyy kaikkialla. Jokaisella kielellä on erityinen arvo käyttäjälleen. Olemme niin yksilöitä kuin yhteisöjen jäseniäkin paljolti kielellisesti. Miten meidän tulisi pitää tästä kielestämme huolta?

Kun suomen kirjakieli luotiin, luotiin samalla kansa sekä sille hallinto ja hallinta. Yhtenäisen kansan idea ei nyt ole välttämättä muodissa - ja monessa mielessä tämä on mitä mainiointa. Tässä kirjassa puhutaan suomen kielen kohtalosta ja samalla "suomalaisuudenkin" kohtalosta. Pystymmekö vastaisuudessa kohtaamaan toisemme tässä kielessä ja ymmärtämään toisiamme? Millaisia me-ryhmiä kielen monenlainen murtuminen synnyttää?

Kirjassa esitellään ja eritellään niitä paineita, joita suomen yleiskieleen nykyisessä maailmanmenossa kohdistuu ja kohdistetaan. Miten puhekieli ja murteet tai englanti ja "monikulttuurisuus" sekä kieliasenteet ja yleinen välinpitämättömyys vaikuttavat kaikille yhteiseen suomen yleiskieleen? Mitä uhkia suomella on?


Katso myös näitä tuotteita