Kehitysmaatutkimus — johdatus perusteisiin

Koponen, Juhani; Lanki, Jari; Kervinen, Anna
Nimeke: Kehitysmaatutkimus — johdatus perusteisiin
Tekijät: Koponen, Juhani (Toimittaja)
Lanki, Jari (Toimittaja)
Kervinen, Anna (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789524950046
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 1. painos, 2009
Kieli: suomi
Sivumäärä: 366
Tuoteryhmät: Yhteiskunta
Tiede ja tutkimusmenetelmät
Kirjastoluokka: K32 VALTIO-OPPI. POLITIIKKA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kehitysmaat, kehitystutkimus, taloudellinen kehitys, globalisaatio, kansainvälinen talous, eriarvoisuus
Maailman jakautuminen vauraampaan "pohjoiseen" ja köyhempään "etelään" sekä tästä seuraava epätasa-arvo on keskeinen globaali ongelma ja samalla monen muun ongelman alkusyy. Miksi maailman eri osien asukkailla on niin erilaiset elinolot ja -ehdot? Mistä juontuvat rikkaus ja köyhyys, erot taloudellisessa ja yhteiskunnallisessa kehityksessä sekä kansainvälinen eriarvoisuus? Mikä niihin vaikuttaa ja miten niihin voidaan vaikuttaa? Muun muassa näitä kysymyksiä kehitysmaatutkimus tutkii eri tieteenalojen keinoin. Teoksessa selvitetään kehitysmaatutkimuksen teoreettisia lähtökohtia, suuntauksia ja periaatteita sekä kehityksen eri selitysmalleja. Siinä pohditaan globaalin eriarvoisuuden syntyä ja kehitysmaiden asemaa maailmantaloudessa. Erikseen tarkastellaan väestökysymyksiä, maaseudun kotitalouksia, kaupungistumista, sukupuolen merkitystä sekä ympäristöä ja kestävää kehitystä. Tärkeitä aiheita ovat myös valtio, demokratia ja kansalaisyhteiskunta.

Kattava perusteos sopii oppikirjaksi kehitysmaatutkimuksessa. Se toimii myös oivallisena hakuteoksena kehitysmaista ja suurista globaaleista kysymyksistä kiinnostuneille.


Katso myös näitä tuotteita