Kehityksen etiikka ja filosofia

Gylling, Heta Aleksandra
Nimeke: Kehityksen etiikka ja filosofia
Tekijät: Gylling, Heta Aleksandra (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789516628878
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 7-14 arkipäivää
Hinta: 30,00 € (27,27 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 1. painos, 2011
Kieli: suomi
Sivumäärä: 236
Tuoteryhmät: Filosofia ja uskonto
Kirjastoluokka: K17.1 Etiikka. Moraalifilosofia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kehitysyhteistyö, etiikka, arvot, kulttuurierot, kehitysmaat, länsimaat, yhteistyö, terveydenhuolto, väestöpolitiikka, länsimainen kulttuuri, kestävä kehitys, demokratia, korruptio, ympäristöetiikka, ihmisoikeudet, globalisaatio
E-kirja , 2011
PDF
21,00 €

Kehitysyhteistyössä on yleensä ensin toimittu, ja vasta sitten on pohdittu, miksi asiat eivät menneetkään suunnitelmien mukaan. Kehitysyhteistyö herättääkin - tai sen ainakin pitäisi herättää - monenlaisia kysymyksiä: kuinka löytää oikean, hyvän, kauniin ja oikeudenmukaisen periaatteita, joiden avulla paremmin selvittäisiin traditioiden ja kulttuurien moninaisuudessa? Teos tarkastelee filosofisia kysymyksiä, joita kehitysmaiden ja länsimaisen yhteistyössä syntyy: Mitä on kestävä kehitys? Voimmeko uhrata omat etumme tulevien sukupolvien hyväksi köyhyydessä elävissä maissa? Onko "läntinen kulttuuri" yksinomaan pahasta kehitysmaille? Millainen demokratia soveltuisi kehitysmaihin? Konkreettisesti pohdittavia asioita ovat esimerkiksi kehitysmaissa esiintyvä epäusko modernia lääketiedettä kohtaan, korruptio ja väestönkasvu - onko oikein rajoittaa perheiden lapsilukua, kun perheet itse pitävät lasten suurta määrää toivottavana?

Teos on tarkoitettu maailman tilanteesta ja oikeudenmukaisuuden kysymyksistä kiinnostuneille. Se soveltuu myös oppikirjaksi, joka ei anna valmiita vastauksia vaan herättää uusia kysymyksiä.


Katso myös näitä tuotteita