Kasvun rajat — 30 vuotta myöhemmin

Meadows, Donella; Randers, Jorgen; Meadows, Dennis; Pitkänen, Kati
Nimeke: Kasvun rajat — 30 vuotta myöhemmin
Tekijät: Meadows, Donella (Kirjoittaja)
Randers, Jorgen (Kirjoittaja)
Meadows, Dennis (Kirjoittaja)
Pitkänen, Kati (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789516629516
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 7-14 arkipäivää
Hinta: 33,00 € (30,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 1. painos, 2010
Kieli: suomi
Sivumäärä: 334
Tuoteryhmät: Ympäristö ja luonto
Kirjastoluokka: K30.1 Sosiologia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: ympäristöongelmat, ympäristön tila, väestöongelmat, väestönkasvu, tulevaisuus, tulevaisuudentutkimus, talouskasvu, skenaariot, otsonikato, maapallo, maailmanlaajuiset ongelmat, luonnonvarat, kestävä kehitys, ihmiskunta, ekologinen jalanjälki
E-kirja , 2009
PDF
23,00 €

Kun Kasvun rajat julkaistiin vuonna 1972, siitä tuli pian ympäristökirjallisuuden klassikko. Tietokonemallinnusten avulla raportti osoitti, kuinka luonnonvarojen riistäminen ja saastepäästöt vääjäämättä johtavat maapallon ympäristötuhoon, ellei kehityksen suunta muutu. Syvällisen ja ennakoivan yhteiskunnallisen uudistuksen avulla voitaisiin estää ihmiskunnan ekologista jalanjälkeä kasvamasta yli planeetan kantokyvyn. Uudistus saataisiin aikaan muuttamalla teknologiaa, kulttuuria ja instituutioita.

Tämä laitos Kasvun rajoista perustuu 30 vuoden aikana kertyneeseen lisätietoon ja uuteen tutkimukseen. Sen aineistot ja analyysit osoittavat muutoksen välttämättömyyden. Vaikka ihmiskunta on ylittänyt maapallon kantokyvyn rajat, tästä seuraavia ongelmia voidaan lievittää viisaalla politiikalla. Poliittista tahtoa ja teknologista osaamista jo on, ja nyt ne pitää ottaa käyttöön. Kysymys on lopulta koko ihmiskunnan tulevaisuudesta.


Katso myös näitä tuotteita