Kansojen oikeus — Julkisen järjen puolustus

Rawls, John
Nimeke: Kansojen oikeus — Julkisen järjen puolustus
Alkuteos: The law of peoples, with, The idea of public reason revisited
Tekijät: Rawls, John (Kirjoittaja)
Näreaho, Leo (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789516629738
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 29,00 € (26,36 € alv 0 %)

Alkuteos: The law of peoples, with, The idea of public reason revisited
Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2016
Julkaisuvuosi: 2007
Kieli: suomi
Sivumäärä: 303
Tuoteryhmät: Filosofia ja uskonto
Yhteiskunta
Politiikka
Kirjastoluokka: 11.5 Nykyajan filosofia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: yhteiskuntafilosofia, oikeudenmukaisuus, tasa-arvo, ihmisoikeudet, kansainvälinen oikeus, kansainvälinen politiikka, yhteiskuntateoriat, liberalismi
John Rawls (1921-2002) oli 1900-luvun merkittävimpiä yhteiskuntafilosofeja. Hänen yhteiskuntateoriansa lähtökohtana on moderneille yhteiskunnille ominainen eettisten, poliittisten ja uskonnollisten näkemysten moninaisuus. Oikeudenmukaisen valtion tulee Rawlsin mukaan hyväksyä moniarvoisuus ja suhtautua siihen puolueettomasti. Teoksessaan Kansojen oikeus Rawls soveltaa teoriaansa kansainväliseen politiikkaan. Hän kehittelee ajatusta kansojen yhteisöstä, jonka perustana on liberaaleihin arvoihin perustuva kansojen oikeus. Tähän yhteisöön voivat kuulua myös maltilliset ei-liberaalit kansakunnat, jotka hyväksyvät kansojen oikeuden periaatteet.

Rawls myös pohtii, mikä on "lainsuojattomien" valtioiden asema kansainvälisessä politiikassa ja millä perusteilla puuttuminen toisen valtion sisäisiin asioihin on oikeutettua. Rawls on innoittanut sekä puolustajia että kriitikoita, eikä modernia yhteiskuntafilosofiaa voi ymmärtää perehtymättä hänen teoksiinsa. Teos sisältää professori Juha Sihvolan kirjoittamat laajat jälkisanat, joissa tarkastellaan John Rawlsin liberalismikäsityksen perusteita sekä hänen ajattelunsa ansioita ja ongelmakohtia. Kansojen oikeus on tarpeellista luettavaa jokaiselle, jota kiinnostaa keskustelu ihmisoikeuksista, suvaitsevaisuudesta, oikeudenmukaisesta sodasta ja kansainvälisestä tulonjaosta.


Katso myös näitä tuotteita