Kansalaisuus ja kansanterveys

Helen, Ilpo; Jauho, Mikko
Nimeke: Kansalaisuus ja kansanterveys
Tekijät: Helen, Ilpo (Toimittaja)
Jauho, Mikko (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9516628893
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 28,00 € (25,45 € alv 0 %)


Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 1. painos, 2003
Kieli: suomi
Sivumäärä: 318
Tuoteryhmät: Sosiaaliala
Terveys ja hyvinvointi
Kirjastoluokka: K30.1 Sosiologia
Kansalliskirjaston asiasanat: 1800-luku, 1900-luku, kansanterveys, terveydenhuolto, terveyspolitiikka, sosiaaliturva, terveyspalvelut, hygienia, terveyskasvatus, tuberkuloosi, torjunta, terveysneuvonta, neuvolat, äitiysneuvolat, kouluterveydenhuolto, kansalaisuus, eugeniikka, vammaishuolto, ravitsemus, yhteiskuntapolitiikka, naiset, terveys, mielenterveys, abortti, seksuaaliterveys, terveydenhoito, lääketiede, historia, Suomi
E-kirja, 2003
PDF
21,00 €

Terveyden vaalimisesta on tullut erottamaton osa nykyihmisen elämäntapaa, ja viime vuosina hyvinvointivaltion puolustaminen on kiteytynyt terveydenhuollon kriisiin. Kansalaisuus ja kansanterveys valottaa nykytilanteen historiallista taustaa. Se käsittelee suomalaisen kansanterveyden ja julkisen terveydenhoidon historiaa aikana ennen nykyisen terveyspalvelujärjestelmän perustamista Suomeen.

Teoksessa kysytään, millä tavoin terveyden vaaliminen ja sairauksien ehkäiseminen nousivat yhteiskunnallisiksi kysymyksiksi ja tulivat julkisen vallan toimenpiteiden kohteiksi 1800-luvun lopulta alkaen. Toisaalta teos tuo esille terveydenhoidon merkityksen kansakunnan ja sosiaalivaltion rakentamisessa sekä sen, miten kansanterveystyön eri alueiden keskustelut ja hankkeet määrittivät kansalaisuutta. Aiheina ovat muun muassa tuberkuloosin torjunta, äitiysneuvolat, kouluterveydenhuolto, rotuhygienia, vammaishuolto, kansanravitsemus, laittomat abortit ja seksuaaliterveys.

Kansalaisuus ja kansanterveys on hyödyllistä luettavaa paitsi suomalaisen terveydenhoidon ja lääketieteen historiasta kiinnostuneille myös terveyspolitiikan, terveyskasvatuksen, terveydenhuollon hallinnon sekä sosiaalipolitiikan ja sosiaalityön ammattilaisille ja opiskelijoille. Se soveltuu opetuskäyttöön niin yliopistoissa kuin sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakouluissa.

Kirjoittajat ovat historiantutkijoita ja sosiologeja.


Katso myös näitä tuotteita