Joogan filosofia — Patanjalin Yoga-sutra

Broo, Måns
Nimeke: Joogan filosofia — Patanjalin Yoga-sutra
Tekijät: Broo, Måns (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789524954952
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 33,00 € (30,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2. painos, 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 246
Tuoteryhmät: Filosofia ja uskonto
Kirjastoluokka: 11.9 Itämainen filosofia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: jooga, itämainen filosofia
E-kirja, 2019
EPUB
22,00 €

Moni mieltää joogan ensisijaisesti vain itämaiseksi liikunnaksi. Sen taustalla on kuitenkin rikas filosofinen perinne, jonka perustekstinä pidetään Patanjalin kirjoittamaa Yoga-sūtraa (n. 350 jaa.).

Teoksessa on yhteensä 195 sutraa. Ne ovat lyhyitä ja merkityksellisiä ajatuksia, joissa esitetään, millaiset esteet, vaikeudet ja häiriöt haittaavat ihmisen toimintaa ja itsetuntemusta.

Patanjalin filosofian lähtökohta on ihmisen mieli. Mitkä ovat mielen toiminnot? Voidaanko mieli kokonaan hiljentää? Ja onko mielestä mahdollista poistaa aikaisempien tekojen ja tuntemusten jättämät jäljet?

Patanjali lähestyy mielen kysymyksiä käytännöllisellä tavalla ja tarjoaa eväitä ihmistä ikuisesti askarruttavien kysymysten ratkaisemiseen. Hän vakuuttaa, että kääntymällä sisäänpäin ihminen voi saavuttaa niin tietoa, voimaa kuin lopullisen vapautuksen kärsimyksestäkin.

Joogan filosofia sisältää alkuperäisen sanskritinkielisen tekstin sekä sen suomenkielisen käännöksen ja kommentit. Kirja on päivitetty laitos aiemmin ilmestyneestä Joogan filosofia -teoksesta (Gaudeamus 2010).


Katso myös näitä tuotteita