Itä-Eurooppa matkalla länteen — Itäisen Keski-Euroopan, Baltian ja Balkanin historiaa ja politiikkaa

Järvinen, Jouni; Lindstedt, Jouko
Nimeke: Itä-Eurooppa matkalla länteen — Itäisen Keski-Euroopan, Baltian ja Balkanin historiaa ja politiikkaa
Tekijät: Järvinen, Jouni (Toimittaja)
Lindstedt, Jouko (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789524952149
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 38,00 € (34,55 € alv 0 %)


Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 1. painos, 2011
Kieli: suomi
Sivumäärä: 355
Tuoteryhmät: Historia
Yhteiskunta
Politiikka
Kirjastoluokka: K91 MAAILMANHISTORIA. EUROOPAN HISTORIA
YSO asiasanat: poliittinen historia, kulttuurihistoria, kieli ja kielet, kansalliskielet, kirjallisuudenhistoria, kansallinen identiteetti, eurooppalaisuus, kansalliset vähemmistöt, etniset ryhmät, historia
E-kirja, 2011
PDF
25,00 €

Itä-Eurooppa matkalla länteen esittelee 19 itäisen Keski-Euroopan, Baltian ja Balkanin maata ja niiden historian pääpiirteet. Näiden maiden merkitys on kasvanut viime vuosina niin taloudellisesti kuin poliittisestikin, kun niistä on tullut Euroopan unionin jäseniä tai hakijamaita.
Niin sanottu entinen Itä-Eurooppa nähdään nykyäänkin usein homogeenisena alueena, vaikka sen sisäiset erot ovat suuria ja sen historia ja kulttuuri on erittäin monimuotoinen. Kirjassa käsitellään niitä historian tapahtumia, jotka heijastuvat merkityksellisinä nyky-yhteiskunnan identiteettipohdinnoissa ja historiapoliittisissa keskusteluissa.

Kirja esittelee Euroopan keskisen pohjois-etelä-vyöhykkeen, joka on historian aikana määritelty usein enemmän geopoliittisesti kuin puhtaan maantieteellisin perustein. Vyöhyke on liikkunut historiansa aikana suurvaltapolitiikan aaltojen mukana - milloin lännestä itään, milloin idästä länteen. Nykyään maita yhdistää suhde eurooppalaisuuteen ja Euroopan unioniin: suunta on Euroopan itäisestä periferiasta kohti keskusta ja Brysselin kabinetteja.


Katso myös näitä tuotteita