Hyvä ja paha tieto

Hetemäki, Ilari; Kuusisto, Anna-Kaisa; Lähteenmäki, Maria; Väliverronen, Esa
Nimeke: Hyvä ja paha tieto
Tekijät: Hetemäki, Ilari (Toimittaja)
Kuusisto, Anna-Kaisa (Toimittaja)
Lähteenmäki, Maria (Toimittaja)
Väliverronen, Esa (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523451032
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 21,00 € (19,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 304
Tuoteryhmät: Kevät 2021
Kirjastoluokka: 30 YLEINEN YHTEISKUNTATIEDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: tieto, yhteiskunnalliset vaikutukset, tiedonsosiologia, tieteellinen tieto, teknologiakritiikki, teknologinen kehitys, tutkimustieto, kokemustieto, asiantuntijuus, päätöksenteko, yhteiskunta, demokratia, vallankäyttö, sosiaalinen media, valeuutiset, ideologiat, tekoäly, yksilönsuoja, hoitoetiikka, geenitekniikka, ekologinen kestävyys
E-kirja , 2021
EPUB
13,00 €

Tiede ja teknologia ovat muovanneet ihmisten elämää ja ajattelutapoja. Tiedon tavoittelu on vuosituhansien ajan kietoutunut myös uskonnolliseen ja poliittiseen valtaan. Keiden historiaa kirjoitetaan, keiden menneisyydestä ja kokemuksista vaietaan? Entä millaisen jäljen teknologinen edistys on jättänyt ympäristöömme?

Vuoden 2021 Tieteen päivien kirja Hyvä ja paha tieto pohtii tiedon luonnetta sekä sen asemaa päätöksenteossa ja tulevaisuuden suunnittelussa. Millaista tietoa tarjoavat tilastot ja digitaaliset sovellukset? Kenellä on viimeinen sana, kun väitellään terveellisestä ruoasta tai ilmastonmuutoksesta? Perustuvatko näkemyksemme yhteiskunnan tai ympäristön tilasta tutkittuun tietoon vai toiveajatteluun?

Hyvin aikein tarjottu tieto voi myös aiheuttaa ahdistusta. Vaikka tutkimustieto auttaa ennakoimaan terveysriskejä ja korjaamaan yhteiskunnan epäkohtia, tieto perinnöllisistä sairauksista tai historian vääryyksistä saattaa mielenrauhan sijaan tuoda monenlaista murhetta. Tuskallinen tieto voi kuitenkin opastaa meitä kohti parempaa tulevaisuutta.


Katso myös näitä tuotteita