Huutoja hiljaisuuteen — ihminen ääniympäristössä

Ampuja, Outi; Peltomaa, Miikka
Nimeke: Huutoja hiljaisuuteen — ihminen ääniympäristössä
Tekijät: Ampuja, Outi (Toimittaja)
Peltomaa, Miikka (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789524953184
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)


Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2014
Julkaisuvuosi: 2014
Kieli: suomi
Sivumäärä: 359
Tuoteryhmät: Terveys ja hyvinvointi
Yhteiskunta
Ympäristö ja luonto
Kirjastoluokka: 59 LÄÄKETIEDE. TERVEYDENHOITO
Kansalliskirjaston asiasanat: ääniympäristö, äänimaisema, hiljaisuus, melu, terveys, terveysvaikutukset, kuulo, huonokuuloisuus, kuulovammat, tinnitus, työpaikkamelu, vapaa-aika
E-kirja, 2014
PDF
25,00 €

Mitä on melu ja mitä on hiljaisuus? Mikä ääni ärsyttää, mistä mieli kohenee? Pilaanko korvani kuulokkeilla? Korvani soivat, huolestuako vai ei? Mitä äänet merkitsevät sokealle tai hiljaisuus säveltäjälle?

Huutoja hiljaisuuteen tarjoaa laaja-alaisen ja monitieteisen läpileikkauksen ääniympäristömme vaikutuksesta terveyteemme ja hyvinvointiimme: keskittymiskykyyn, oppimistuloksiin, ääniympäristömme muutokseen sekä melun ja hiljaisuuden merkityksiin. Äänessä ovat eri alojen asiantuntijat lääkäreistä kulttuurintutkijoihin.

Aiheina ovat muun muassa toimistomelu, koulujen ja päiväkotien melu, rakennusten akustinen suunnittelu, työmelun torjunta, vapaa-ajan melu, luonnon rauha ja hiljaisuus sekä hiljaisuus uskonnossa. Samalla pohditaan syitä kuulon lisääntyvään ahdinkoon ja perusteita ääniympäristön terveellisyydestä huolehtimiselle.


Katso myös näitä tuotteita