Helsinki takaisin jaloilleen — Askelia toimivampaan kaupunkiin

Mäenpää, Pasi
Nimeke: Helsinki takaisin jaloilleen — Askelia toimivampaan kaupunkiin
Tekijät: Mäenpää, Pasi (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524952163
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)


Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 1. painos, 2011
Kieli: suomi
Sivumäärä: 187
Tuoteryhmät: Yhteiskunta
Tekniikka ja It
Kirjastoluokka: K34.5 Yhdyskuntasuunnittelu. Kaupunkisuunnittelu Ympäristönsuunnittelu
Kansalliskirjaston asiasanat: kaupunkisuunnittelu, kaupunkiympäristö, kaupunkikulttuuri, kaupunkitila, julkiset tilat, kaupungit, kehittäminen, Helsinki
E-kirja, 2011
PDF
19,00 €

Helsingin kehittämisessä ovat tavoitteet ja keinot vaihtaneet paikkaa. Kaupungin hallinnon tehtävä on palvella asukkaitaan eikä pyrkiä maailmanluokkaan eri aloilla. Kaupungin luonnonvara on julkinen tila. Sen tehtävä on koota yksityisiä intressejä ja muuntaa ne yleiseksi eduksi.

Helsinki takaisin jaloilleen kertoo siitä, mikä kaupungin kehittämisessä on kääntynyt nurin niskoin ja miten asia voidaan korjata. Kirjassa käsitellään suomalaisen kaupungin identiteettiä, Helsingin menestymisideologista harharetkeä sekä julkista tilaa kaupunkilaisten arjen ja maailman pelastajana. Avain parempaan kaupunkiin on avaran urbanismin ajattelutapa. Teos muun muassa selvittää, millainen on "nurmijärveläinen identiteetti", mikä on työn paikka kaupunkitilassa ja mitä uudenlaisen monitoimiostarin avulla saataisiin aikaan.

Kirja on kirjoitettu kaikille, joille kaupunki kuuluu - päätöksentekijöille, asiantuntijoille ja ennen kaikkea kaupungin asukkaille.


Katso myös näitä tuotteita