Baalin palatsi ja kuninkaiden suku — Ugaritin jumaltarut

Harviainen, Tapani; Huhtala, Aarre
Nimeke: Baalin palatsi ja kuninkaiden suku — Ugaritin jumaltarut
Tekijät: Harviainen, Tapani (Toimittaja)
Huhtala, Aarre (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789524954136
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 311
Tuoteryhmät: Filosofia ja uskonto
Kielet ja kirjallisuus
Kulttuuri ja taide
Kirjastoluokka: 29.3 Antiikin uskonnot ja mytologiat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: mytologia, muinaisusko, jumalat, kuninkaat, muinaiskansat, ugaritin kieli, ugaritinkielinen kirjallisuus, muinaisjäännökset, muinaiskaupungit, kaupunkivaltiot, jumaluus, jumalattaret, historia
E-kirja, 2017
EPUB
23,00 €

Vuonna 1928 Syyrian rannikolta löydettiin muinaisen kaupungin rauniot sekä tuntemattomalla kielellä ja omintakeisin aakkosin kirjoitettuja savitauluja. Kaupunki osoittautui Ugaritiksi, joka kukoisti yli 3000 vuotta sitten. Sen arkistojen aarteet avaavat uusia näkymiä niin itäisen Välimeren muinaiskulttuureihin kuin Vanhan testamentin kertomuksiinkin.

Baalin palatsi ja kuninkaiden suku esittää Ugaritin kirjallisuuden keskeisen aineksen ensi kertaa suomeksi. Runoelmissa jumalat juhlivat, taistelevat ja juonittelevat. Sateen jumala Baal mielii lisää valtaa ja rakennuttaa itselleen loisteliaan palatsin. Sotaisa jumalatar Anat uhkailee isäänsä Eliä, ylijumalaa, ja haastaa taisteluun itse Kuoleman. Ikääntyvät kuninkaat toivovat kiihkeästi perillisiä, ja uskollinen sisar lähtee kostoretkelle.

Ugaritin jumaltarut ovat värikkäitä ja omaperäisiä - eikä niistä puutu huumoriakaan. Piirroskuvitus elävöittää runokäännöksiä. Teokseen sisältyy Ugaritin historiaa ja kulttuuria esittelevä johdanto, ja runot on varustettu selityksin ja juonitiivistelmin.


Katso myös näitä tuotteita