Argumentaatio ja tulkinta — Laadullisen asennetutkimuksen lähestymistapa

Vesala, Kari Mikko; Rantanen, Teemu
Nimeke: Argumentaatio ja tulkinta — Laadullisen asennetutkimuksen lähestymistapa
Tekijät: Vesala, Kari Mikko (Toimittaja)
Rantanen, Teemu (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789524950114
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 29,00 € (26,36 € alv 0 %)


Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 1. painos, 2007
Kieli: suomi
Sivumäärä: 269
Tuoteryhmät: Kasvatus ja psykologia
Tiede ja tutkimusmenetelmät
Kirjastoluokka: K30 YLEINEN YHTEISKUNTATIEDE
Kansalliskirjaston asiasanat: asenteet, tutkimus, metodologia, kvalitatiivinen tutkimus, argumentointi, tulkinta, haastattelututkimus, arvot, uskonnollisuus, yrittäjyys, kirkon työntekijät, maahanmuuttajat, korkea-asteen koulutus, urasuunnittelu, maatalousyrittäjät, diskurssianalyysi, syöminen, naiset, huumepolitiikka, sosiaalityöntekijät, kasvatus, terve järki, asiantuntijuus, Internet, pienet ja keskisuuret yritykset, tietotekniikka, käytettävyys, hyöty
E-kirja, 2007
PDF
22,00 €

Laadullinen asennetutkimus on uusi metodologinen lähestymistapa, joka kytkee retorisen
sosiaalipsykologian asenteiden, arvojen ja vuorovaikutuksen tutkimukseen. Se sisältää menetelmiä kantaaottavan haastattelupuheen tuottamiseen ja järjestelmälliseen analysointiin useanlaisia teoreettisia käsitteitä hyödyntämällä.

Teos johdattaa laadullisen asennetutkimuksen lähtökohtiin ja soveltamismahdollisuuksiin. Soveltamista havainnollistavat useat esimerkkitapaukset, joiden aiheina ovat muun muassa uskonnon ja yrittäjyyden suhde, läheiset asiakassuhteet maatilayrittäjien asenteissa, syömisen kontrollointi nuorten naisten puheessa, huumeiden käytön kehykset sosiaalityössä, terve järki ja asiantuntijuus kasvatuksessa sekä tietoverkkoihin ja tietotekniikkaan liittyvät asenteet.

Teos soveltuu oppikirjaksi sosiaalipsykologiaan, mutta sitä voidaan käyttää myös käyttäytymis-, yhteiskunta- ja kulttuuritieteissä.


Katso myös näitä tuotteita