Apostoli Paavali — universalismin perustaja

Badiou, Alain; Porttikivi, Janne
Nimeke: Apostoli Paavali — universalismin perustaja
Tekijät: Badiou, Alain (Kirjoittaja)
Porttikivi, Janne (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789524952095
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 34,00 € 5,00 € (4,55 € alv 0 %)


Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 1. painos, 2011
Kieli: suomi
Sivumäärä: 168
Tuoteryhmät: Filosofia ja uskonto
Yhteiskunta
Kesäale 29.5.-2.8.
Kirjastoluokka: K11 FILOSOFIA
Kansalliskirjaston asiasanat: Raamatun henkilöt, apostolit, ajattelu, maailmankuva, universalismi, uskonnonfilosofia, maailmankatsomus, Paavali, apostoli, Raamattu, Paavalin kirjeet
Tässä teoksessa ranskalainen filosofi Alain Badiou tarjoaa uuden ja omaperäisen tulkinnan apostoli Paavalista filosofisena ja poliittisena ajattelijana. Paavalin ajatukset universaalista totuudesta ja sen subjektiivisesta rakentumisesta on Badioun mukaan edelleen ajankohtainen. Badiou lähestyy Paavalia filosofian eikä teologian näkökulmasta, mutta hänen kirjansa on myös osoitus siitä, miten länsimaisessa ajattelussa uskontoa, politiikkaa ja filosofiaa ei voi erottaa toisistaan muuten kuin tekemällä niille väkivaltaa.

Badioulle Paavali ei ole kristillisen perinteen ylistetty pyhimys tai filosofien pilkkaama elämää halveksiva kirkon perustaja vaan aidosti omaperäinen ja vallankumouksellinen ajattelija. Paavalin kirjeistä voidaan löytää monia nykyajalle tärkeitä teemoja: universalismi, tasa-arvon ongelma, suhde lakiin, rakkauden ja toivon asema yhteisössä, inhimillisten erojen dynamiikka. Badioun kirja onkin herättänyt maailmalla uuden filosofisen kiinnostuksen Paavaliin. Alain Badiou (s. 1937) on ranskalainen nykyfilosofi. Hän toimi filosofian professorina Paris VIII:ssa (Vincennes - Saint Denis), kunnes siirtyi 1999 École Normale Supérieureen, jossa toimii nykyään emeritusprofessorina.


Katso myös näitä tuotteita