Addiktioyhteiskunta — Riippuvuus aikamme ilmiönä

Tammi, Tuukka; Raento, Pauliina
38,00 €
Nimeke: Addiktioyhteiskunta — Riippuvuus aikamme ilmiönä
Tekijät: Tammi, Tuukka (Toimittaja)
Raento, Pauliina (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789524953122
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 5,00 € (4,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2. painos, 2014
Julkaisuvuosi: 2013
Kieli: suomi
Sivumäärä: 258
Tuoteryhmät: Terveys ja hyvinvointi
Yhteiskunta
Tammiale 31.12.–31.1.
Kirjastoluokka: 30.1 Sosiologia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: riippuvuus, yhteiskunnalliset vaikutukset, vaikutukset, ongelmat, vapaa tahto, sairaudet, moraali, osakulttuurit, populaarimusiikki, verkkopelit, kulutus, ahneus, representaatio, media
E-kirja , 2013
PDF
24,00 €

Arkipuheen perusteella kaikkeen voi addiktoitua: ruokaan, harrastuksiin, työhön, seksiin, mediaan, läheisiin tai shoppailuun. Asiantuntijat kinastelevat siitä, mikä addiktion aiheuttaa, kenelle se syntyy ja miten se korjataan.

Addiktioista osa on laillisia ja sallittuja, osa laittomia, rangaistavia ja hoitoa vaativia. Niitä pidetään sekä terveinä, hyvinä ja oikeina että pahoina, sairaina ja väärinä. Ne vapauttavat ja tuottavat nautintoa mutta toisaalta vangitsevat ja aiheuttavat kärsimystä. Ne ovat myös merkittävä poliittinen, kansanterveydellinen ja juridinen ilmiö, sillä ne liittyvät lainsäädäntöön, yhteiskuntajärjestykseen, hyvinvointivaltion ihanteisiin, moraaliin sekä kansalaisten oikeuksiin ja velvollisuuksiin.

Usein addiktioista puhuttaessa huomio keskittyy yksilön ongelmien tarkasteluun. Ilmiön ymmärtäminen ja vastuullisten päätösten tekeminen kuitenkin edellyttää, että addiktion suhdetta länsimaiseen yhteiskuntaan ja kulttuuriin punnitaan laajemmin.

Monitieteinen kirja tarjoaa pohdittavaa addiktion tutkijoille ja asian työssään kohtaaville hoitotyön kehittäjille, lainsäätäjille ja toimittajille.


Katso myös näitä tuotteita