"Laiton" matkaaja — paperittomuus ja rajojen valta

Khosravi, Shahram
Nimeke: "Laiton" matkaaja — paperittomuus ja rajojen valta
Tekijät: Khosravi, Shahram (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524953078
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)


Muut tekijät: Sadinmaa, Antti (Kääntäjä)
Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2013
Julkaisuvuosi: 2013
Kieli: suomi
Sivumäärä: 183
Tuoteryhmät: Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 32 VALTIO-OPPI. POLITIIKKA
Kansalliskirjaston asiasanat: muistelmat, kokemukset, laiton maahanmuutto, maahanmuuttajat, siirtolaiset, pakolaiset, turvapaikanhakijat, kehitysmaat, olosuhteet, rajat, rajavalvonta, muuttoliike, siirtolaisuus, pakolaisuus, ihmissalakuljetus, salakuljetus, ihmisoikeudet, siirtolaispolitiikka, pakolaispolitiikka, turvapaikkapolitiikka, Eurooppa, Khosravi, Shahram
Sosiaaliantropologi ja siirtolainen Shahram Khosravi johdattaa lukijan oman pakomatkansa vaiheisiin, jotka vievät hänet 1980-luvun sotivasta Iranista turvapaikanhakijaksi Ruotsiin. Matkansa aikana hän joutuu vaikeuksiin viranomaisten kanssa, tapaa ihmissalakuljettajia ja tutustuu toisiin paperittomiin siirtolaisiin, joiden kokemukset nivoutuvat osaksi hänen omaa tarinaansa.

"Laiton" matkaaja on kertomus rajoista ja rajapolitiikasta, rajoihin liittyvistä rituaaleista sekä ennen kaikkea siitä, miten rajasta tulee osa siirtolaista itseään.

"Siirtolaisuustutkimusta tekevät usein henkilöt, joilla ei ole aiheesta omakohtaisia kokemuksia. Tarjoan luvattomasta rajanylityksestä osin omakohtaisen ja vaihtoehtoisen kuvauksen, jonka pyrkimyksenä on nähdä maailma 'laittomien' silmien lävitse."

Iranilaissyntyinen Shahram Khosravi on antropologian lehtori Tukholman yliopistossa.


Katso myös näitä tuotteita